periuta-de-dinti

Periuta Electrica vs. Periuta Manuala – Ce alegem?

Probabil te-ai intrebat de multe ori ce periuta ar trebui sa folosesti, in special daca suferi de diferite afectiuni dentare. Alegerea periutei potrivite este importanta pentru sanatatea dintilor si gingiilor tale, asadar ar fi bine sa te documentezi inainte de a te hotari.

Pe langa gradul de duritate al perilor, mai exista o alegere ce trebuie facuta, si anume intre periuta electrica si cea clasica, manuala. Desi igiena orala a avansat destul de mult de la inceputurile sale si pana acum, trebuie sa stii ca periuta electrica nu este potrivita chiar pentru toata lumea, preferintele jucand un rol important aici.

Avantajele si Dezavantajele Periutei de Dinti Manuale

In primul rand, aspectul ergonomic al folosirii unei periute de dinti clasice este de luat in calcul; aceasta nu necesita baterii sau inarcatoare, este de dimensiuni reduse si o poti transporta cu usurinta in bagajele de mana atunci cand pleci pentru mai multe zile.

Pretul unei periute manuale este unul decent, dar aceasta trebuie schimbata odata la 3 luni, ceea ce este insa indicat si atunci cand vine vorba de capul periutei de dinti electrice. Perii ambelor variante devin ineficienti de-a lungul timpului in inlaturarea placii dentare, strangand totodata praf si bacterii intre folosiri.

Dezavantajul major in folosirea unei periute clasice este faptul ca, daca nu ai o tehnica de periere extrem de buna, trebuie sa insisti mai mult in zonele greu de curatat, lucru ce poate provoca sangerari gingivale. De altfel, trebuie sa aplici o presiune moderata in timp ce iti periezi dintii, iar unele zone, cum ar fi maseaua de minte, sunt extrem de greu accesibile.

Periuta de Dinti Electrica, Avantaje si Dezavantaje

Primul si cel mai important avantaj adus de periuta electrica este o curatare mult mai buna a dintilor tai. Efectele folosirii unei periute electrice se vad in scurt timp, depunerile de tartru si problemele gingivale reducandu-se considerabil. Ajungand in cele mai greu accesibile zone, periuta electrica reuseste sa curete cu ajutorul capului rotativ o arie mult mai mare din dantura ta, aducand placa bacteriana aproape de limitele inferioare.

Mai mult, o astfel de periuta poate veni cu diferite caracteristici incorporate, cum ar fi un cronometru sau un senzor de presiune; acestea pot fi utile in functie de nevoile tale, mai ales daca periuta este folosita de cel mic, sau de o persoana cu gingii sensibile. Periuta de dinti electrica este cea mai indicata pentru persoanele care poarta aparat dentar, aceasta fiind aleasa impreuna cu dentistul, pentru o eficienta sporita.

Unul dintre dezavantajele achizitionarii unei periute electrice este, cu siguranta, pretul, modelele performante ajungand sa coste mai mult decat te-ai fi asteptat. Totodata, capul periutei trebuie schimbat cu aceeasi frecventa ca la cea clasica, asadar cheltuielile se aduna. Dar are, oare, sanatatea noastra orala vreun pret? Noi credem ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, si ce metoda mai buna decat sa iti pastrezi dintii si gingiile in forma maxima?

Orice periuta de dinti ai folosi, ai grija sa o folosesti cum trebuie, spalandu-te pe dinti in mod corect. Igiena orala este extrem de importanta, iar periajul zilnic ajuta la sanatatea gingiilor si dintilor tai.

 

 

 

 

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112