Aparatul dentar lingual

Dintre aparatele dentare de ultima ora, cu siguranta cele ce tind sa fie ascunse cat mai mult vederii sunt cele mai apreciate, cu precadere de catre generatiile de tineri si adolescenti.

Ce este aparatul dentar lingual?

Aparatul dentar lingual este unul dintre aparatele dentare ”invizibile”. Acesta este un aparat fix a carui montare nu difera foarte mult de cea a aparatelor dentare metalice, din ceramica, sau din safir, procesul demarand cu vizita la ortodont, urmata de realizarea amprentelor arcadelor si confectionarea bracket-urilor conform masuratorilor facute si a obiectivelor ce se doresc atinse in ceea ce priveste corectarea danturii pacientului.

Bracketurile se monteaza in spatele fiecarui dinte si sunt tinute in tensiune cu ajutorul unui arc ce se ajusteaza pe parcurs.

Cu ce este aparatul dental lingual diferit?

Fiind un aparat dentar ascuns vederii, purtarea aparatului dentar lingual nu creeaza un disconfort psihic marit pacientului. Tehnologia linguala este o tehnologie aparuta pe piata cu aproximativ 10 ani in urma, aparatele realizate cu ajutorul acesteia imbunataind cu succes functiile cavitatii orale, pe langa ajustarea pozitiei dintilor.

Aparatul dentar lingual poate fi folosit pentru a rezolva o multitudine de probleme ortodontice, inclusiv cele mai complexe dintre acestea. Fiind realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, aparatele dentare linguale de ultima generatie permit o adaptabilitate mult mai mare la fiecare pacient in parte si la caracteristicile dentare ale acestuia, tratamentul avand o eficienta crescuta.

Lipsa disconfortului social este un mare plus adus utilizatorilor de aparatele dentare linguale, personalizarea fiecarui bracket in parte, riscul scazut de leziuni bucale, de deteriorare a smaltului si de carii fiind elementele-cheie ce propulseaza aceasta tehnologie in topul instrumentelor de corectare a problemelor ortodontice.

Desi costurile pot fi mai ridicate fata de alte aparate dentare, folosirea unui aparat dentar lingual cu siguranta va merita fiecare leu in parte. Consulta-te cu medicul tau stomatolog pentru a afla daca aceasta este solutia potrivita pentru tine!

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112