tratamentul-de-canal

Totul Despre Tratamentul de Canal

Destul de des ne confruntăm cu afecțiuni stomatologice care necesită un tratament de canal, și de aproape tot atât de multe ori acest lucru este puțin înspăimântător, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar nu e cazul!

Pe mâna unui medic stomatolog competent, acest procedeu este unul de rutină, și efectuat corect, ne poate ajuta să ne păstrăm dintele afectat și poate face durerea provocată de infecție să dispară.

Desigur, optim ar fi ca tratamentul de canal să necesite cât mai puține intervenții, și să fie realizat ca la carte, așadar este foarte important să apelați la un dentist de încredere!

Cum se realizează un tratament de canal

Foarte importante sunt radiografiile dentare pentru a stabili un diagnostic și un tratament potrivit pentru fiecare caz în parte, dar și pentru a observa rezultatele obținute. În unele situații, osul este afectat în proporție destul de mare de infecție și necesită timp de regenerare, regenerare urmărită radiografic.

Procedeul în sine constă în îndepărtarea infecției sau a țesutului afectat, urmată de sterilizarea și obturarea spațiului endodontic. Pacientul este anesteziat pe tot parcursul procedurii, dintele suferind o ușoară sensibilitate post-operatorie timp de câteva zile după efectuarea tratamentului de canal.

tratamend-de-canal-procedura

Durata întregii operații poate varia în funcție de gradul de dificultate al fiecărui caz în parte, fiind câteodată necesare mai multe ședințe, în cazurile cu adevărat complicate.

Deși există cazuri mai dificile, unde este necesară o precizie mult mai mare și un timp de lucru aproape dublu, atât tehnica evoluată cât și calitatea instrumentarului, a imagisticii și a tratamentelor folosite sunt elementele unei reușite sigure—și să nu uităm de experiența și specializările medicului endodont!

Există, desigur, și situații în care infecția nu cedează prin intermediul tratamentului de canal, situații în care este recomandat ca pacientul să apeleze la un implant dentar. Și cum este mult mai indicat să tratezi și să îți păstrezi dinții naturali, vizitele frecvente la cabinetul stomatologic sunt mereu ceva absolut necesar!

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112