Relatia-Copil-Dentist-si-Provocarile-Sale

Relatia Copil-Dentist si Provocarile Sale

Este de la sine inteles ca vizita la orice cabinet medical insufla o doza de anxietate celor mici, mai ales cand acestia intra in contact cu aparatura medicala complexa. Tocmai de aceea este important ca relatia dintre copilul tau si medicul stomatolog sa se dezvolte devreme, fara a lasa loc fricilor nefondate sa se acumuleze. Adultul de maine iti va multumi pentru asta!

Lipsa de Cooperare in Cabinetul Stomatologic

Adesea cei mai mici pacienti ai unui cabinet stomatologic tind sa nu fie atat de cooperanti pe cat ne-am dori. Acest lucru depinde de multi factori, dar majoritatea tin de educatia si informatiile primite in prealabil acasa, precum si de familiarizarea cu noul mediu prin intermediul vizitelor parintelui la stomatolog. Odata ce parintele are grija de propria sa dantura in mod regulat si vizitele la medicul dentist sunt ceva obisnuit, copilul va intelege ca nu trebuie sa se teama si va cataloga asta ca o actiune ce nu este iesita din comun.

Dar cum cei mici pot fi dificili atunci cand vine vorba de doctori si durere, asocierea cu aceasta din urma este cateodata inevitabila daca parintele nu aduce copilul la control la o varsta frageda, atunci cand nu exista inca nicio problema. Mai mult, unii copii pot avea nenorocul de a intalni un medic stomatolog ce nu are experienta cu respectivul esantion de varsta, transformand astfel experienta in una stresanta si neplacuta.

Cum Inlaturam Teama de Dentist

Tocmai de aceea este de dorit ca parintele sa mentina o atitudine empatica si sa il sustina pe cel mic, in timp ce medicul dentist ii explica pe intelesul lui ce se va intampla in sedinta respectiva. Copilului trebuie sa i se prezinte instrumentele ce vor fi folosite, explicand in mod simplu ce i se va face si alungand astfel teama de necunoscut. Cel mic va prinde incredere in medic convingandu-se de veridicitatea spuselor sale, lucru foarte important pe viitor!

Trebuie luat aminte ca un copil ale carui asteptari au fost inselate in mod repetat, experimentand durere atunci cand a fost asigurat ca nu va fi cazul, isi va pierde increderea in dentist si cu greu va reveni la cabinet—ganditi-va numai la cati adulti cu teama de dentist cunoasteti! Un medic stomatolog profesionist va lucra cu atentie, incercand sa castige increderea micului pacient si asigurandu-l ca e acolo pentru a stopa orice posibil disconfort.

Odata ce primul pas a fost facut si copilul s-a familiarizat cu dentistul si cabinetul in care acesta profeseaza, nu lasa sa treaca prea mult timp intre vizite; controalele periodice sunt cea mai buna metoda de a intari relatia nou-formata si de a perpetua un obicei sanatos. In plus, numai asa vei tine sub control aparitia posibilelor afectiuni dentare, oferindu-i copilului tau o viata fara griji in ceea ce priveste durerile de dinti.

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112