aparat-dentar-invisalign

Invisalign – Solutia Ortodontica Moderna

Ortodontia se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor si mentinerea in echilibru a rapoartelor dintre acestia. Practic, ortodontia ”indreapta” zambete, facandu-le mai armonioase, dar totodata corecteaza muscatura si amelioreaza un numar mare de probleme ce survin din pozitia incorecta a danturii. Tratamentele ordodontice isi fac numarul de ”magie” prin aplicarea unei anumite presiuni asupra dintilor, folosind diverse aparate dentare.

Aparatul dentar Invisalign

Printre aparatele dentare de ultima generatie se numara Invisalign, un aparat dentar aproape invizibil, ce micsoreaza considerabil disconfortul estetic si eventualele complexe legate de purtarea unui astfel de dispozitiv medical. Aceasta alternativa moderna la produsele clasice cu brackets si sarme este binevenita intr-o societate in care felul in care aratam si ne prezentam conteaza in mediile de socializare, la scoala sau la serviciu, usurand munca de convingere a medicului dentist, mai ales atunci cand vine vorba de pacientii tineri.

Invisalign indreapta pozitia dintilor prin intermediul unor aparate dentare personalizate, transparente si complet detasabile. Aceste aparate se numesc alignere si sunt fabricate individual in functie de fiecare dinte in parte.

Beneficiile aparatului Invisalign

Unul dintre beneficiile evidente ale Invisalign este faptul ca nu contine metal iar marginile nu sunt ascutite, crescand confortul purtatorului. Aparatul are chiar structura unor gutiere si poate fi dat jos si igienizat cu usurinta. Invisalign trateaza o serie de probleme dentare, de la dinti ingramaditi si strambi, la aglomerari dentare, iar materialele folosite la crearea acestuia nu cauzeaza alergii.

Cu ajutorul Invisalign, dintii se deplaseaza in pozitia corecta putin cate putin de-a lungul timpului de actionare calculat de catre medicul dentist, pe masura ce fiecare aligner este inlocuit. Forta aplicata asupra danturii tale va fi una controlata si constanta, pana cand toti dintii vor fi in pozitia dorita si stabilita in prealabil, in cadrul consultului ortodontic.

Desi tratamentul ortodontic nu are varsta si este indicat sa fie inceput cat mai devreme, aparatul dentar Invisalign este recomandat pacientilor de peste 12 ani ce au deja toti dintii permanenti erupti.

Etapele corectarii dentare Invisalign

Primul pas in imbunatatirea pozitiei dintilor este vizita la medicul ortodont, acesta stabilind in functie de muscatura si pozitia actuala a dintilor daca este necesar sa incepeti procesul de corectare, precum si ce aparat vi se potriveste. Tratamentul va fi unul personalizat in functie de nevoile pacientului, in urma luarii amprentei dentare, realizarii de fotografii  si radiografii pentru a stabili cu exactitate cursul corectarii.

Cu ajutorul tehnologiei de imagistica 3D, mai multe seturi de alignere sunt realizate dupa indicatiile ortodontului, urmand ca pacientul sa le schimbe singur la un interval de doua saptamani. Invisalign a reusit performanta de a face mult mai accesibil procesul de indreptare a dintilor prin eliminarea numarului mare de vizite la cabinetul de stomatologie. Durata tratamentului depinde in functie de fiecare problema in parte, dar majoritatea celor intalnite de noi necesita un timp de corectare de unul sau doi ani.

Insa nu disperati! Timpul trece mult mai repede cu Invisalign, atributele sale facandu-va chiar sa uitati ca purtati un aparat dentar!

 

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112