Implantul dentar: Ce trebuie să faci înainte și după—Etapele unui implant dentar

Implanturile dentare ne readuc zâmbetul pe buze și încrederea în sine. Dar știe oare toată lumea ce implică pregătirea înainte de implant, și ce reguli trebuie urmate după operația în sine?

Este foarte important să rămâi informat pentru a fi în totalitate pregătit, fizic și psihic, pentru ce urmează. Astfel, întreg procesul va fi cu mult mai ușor pentru tine și pentru medicul stomatolog!

Pregatirea pentru implantul dentar

De regulă, un antibiotic este administrat la nevoie înainte de inserarea implantului, pentru a pregăti zona pentru implantul dentar, în special dacă se adaugă și grefe osoase.

Antibioticul te protejează de eventuale infecții, fiind folosit și după intervenție. Acesta este ajutat de o bună igienă orală, imperios necesară în cazul în care avem nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare.

În ziua ce precede operația, este indicat să clătești gura cu apă de gură ce conține clorhexidină, pentru a asigura o igienă orală perfectă înainte de intervenție. Antiinflamatoarele nesteroidiene joacă și ele un rol preparator în proces, reducând inflamația ce poate surveni după operație.

Care sunt etapele unui implant dentar?

În funcție de tipul de implant necesar și de fiecare situație în parte, poți beneficia de un implant dentar printr-un proces ce se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, sau poți să îți primești noul zâmbet în aceeași zi.

Dar nimic nu este decis înaintea unei examinări extensive a maxilarului și a unui set de analize ce va determina dacă te califici sau nu pentru tipul de implant dorit.

Radiografiile sau chiar tomografiile joacă un rol important în decizia luată ulterior, specialistul în chirurgie dentară stabilind de comun acord cu pacientul întreg procesul ce va urma, materialele folosite, cât și tipul de implant necesar.

radiografie dentara

Primul lucru pe care îl va face medicul dentist după pregătirile dinaintea operației este să administreze pacientului un anestezic local, pentru ca apoi să realizeze o incizie în osul maxilarului pentru a înșuruba implantul. Mai apoi, bontul protetic se înșurubează în implant pentru a susține coroana dentară.

Atenție! În cazul implanturilor clasice, coroanele se pot monta și după o perioadă destul de lungă, acest timp fiind necesar pentru integrarea implantului in os. Desigur, în cazul implanturilor ce se realizează în aceeași zi, această etapă nu mai este necesară și întreg procesul se va încheia aici.

inserare implant dentar

Ce facem după intervenție?

Imediat ce efectul anestezicului începe să treacă, un analgezic va fi bine-venit, urmat la câteva ore după de un antiinflamator și, desigur, de antibioticul prescris de medic la intervale regulate.

Pe lângă tratamentul postoperator cu antibiotic, clătirea repetată, după instrucțiunile medicului, cu o apă de gură dezinfectantă, este un pas important în asigurarea unei vindecări ca la carte. Substanțele dezinfectante din apa de gură contribuie la diminuarea numărului de microorganisme intraorale.

Compresele reci ajută foarte mult la reducerea edemului apărut după operație, alături de gelurile antiseptice și cicatrizante recomandate de doctorul stomatolog.

Dinții nu se spală, și nu se clătește gura imediat după intervenție! În prima zi este indicat să mănânci alimente moi și să bei băuturi la temperatura camerei, dar nu mai devreme de 2 ore de la implant.

Exercițiul fizic este eliminat din activitățile zilnice pentru câteva zile, alături de consumul de băuturi alcoolice și acidulate și de produsele ce conțin tutun.

Recuperarea poate fi floare la ureche dacă urmezi pașii întocmai după cum ți-au fost recomandați, și zâmbetul tău va fi reînnoit fără probleme!

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112