sensibilitatea-dentara

Dinti sensibili – Cauze si Remedii

Foarte multi dintre noi ne confruntam cu o anumita sensibilitate a dintilor in diferite perioade ale vietii, iar acest lucru este cel putin suparator. Dar ce facem atunci cand aceasta conditie intarize sa dispara? Atunci cand dintii sunt sensibili, actvitati de zi cu zi cum ar fi periajul sau ingerarea de lichide sau alimente pot deveni un cosmar.

Cauzele sensibilitatii dentare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale sensibilitatii dentare este subtierea smaltului dintilor. Asta se poate intampla in urma unui periaj agresiv, dar si prin consumul exagerat de alimente acide si bauturi acidulate ce ataca smaltul dentar (tineti minte, este indicat sa asteptati o jumatate de ora dupa ce ati consumat astfel de alimente, inainte de a va spala pe dinti, sau veti agrava procesul).

Totodata, folosirea in exces a produselor de albire necertificate medical, fara avizul unui medic stomatolog, poate duce in timp la deteriorarea smaltului dintilor tai.

Prezenta unor carii si radacinile expuse ale dintilor in urma retractiei gingivale pot, la randul lor, sa dea o sensibilitate crescuta, mai ales la alimente si bauturi prea calde sau prea reci. Cert este ca, oricare ar fi cauza, conditia dintilor tai trebuie analizata de catre un medic stomatolog pentru a gasi solutia propice pentru tine.

Cum se trateaza sensibilitatea dentara

Pastele de dinti desensibilizante ajuta foarte mult la tratarea dintilor sensibili, asta daca nu exista cauze mai grave in spatele problemei. Stomatologul tau poate aplica si fluor sau bonding pe zonele afectate, reducand durerea si protejand eventualele radacini expuse ale dintilor. In cazuri mai avansate de retractie gingivala, medicul dentist poate apela la grefe gingivale pentru a acoperi zona cu probleme.

Dar cum cel mai bine este sa previi, si in acest caz poti contracara eventuala sensibilitate dentara spalandu-te pe dinti de doua ori pe zi si folosind ata dentara sau dusul bucal, cel din urma dovedindu-se extrem de eficient in curatarea spatiilor interdentare. Este indicat sa eviti periajul agresiv si alimentele ce ataca smaltul dintilor pe cat posibil, si sa urmezi o dieta sanatoasa pentru a avea o dantura fara probleme.

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112