albirea-dintilor

Albirea dintilor

Culoarea dintilor nostri depinde foarte mult de alimentatie si de obiceiurile de zi cu zi, dar este influentata si genetic. Totodata, odata cu inintarea in varsta, dantura se ingalbeneste treptat; acesta este insa un proces natural ce poate fi intarziat.
Cele mai cunoscute motive ale ingalbenirii dintilor sunt, totusi, ele tin de stilul de viata. Asadar, nu ar fi rau sa le trecem in revista si sa aflam de care obiceiuri ne putem lipsi pentru a ne mentine dantura de un alb frumos pentru un timp indelungat.

Factori de ingalbenire a dintilor

Unul dintre cele mai cunoscute motive carora se datoreaza ingalbenirea dintilor este fumatul si consumul excesiv de cafea, ceai, vin rosu sau sucuri din fructe si legume cu pigmenti naturali extrem de puternici, cum ar fi sfecla sau afinele.
Dar nu sunt de neglijat nici alti factori, cum ar fi consumul anumitor medicamente sau folosirea unor paste de dinti sau ape de gura ce fac mai mult rau decat bine dintilor. Tocmai de aceea, consulta-ti medicul dentist inainte de a-ti alege produsele de igiena orala—nu stii niciodata ce produs poate sa nu fie bun pentru tine!

Albirea dintilor acasa sau la cabinet

Atunci cand deja nu ne mai simtim in largul nostru cu nuanta dintilor nostri, este timpul sa luam masuri. Foarte multe persoane apeleaza mai intai la albirea dintilor acasa, dar rezultatele lasa de dorit si ajung tot in scaunul dentistului.
Desi poti apela si la albirea dintilor cu ajutorul unui gel si a unei gutiere obtinute de la medic in urma unei consultatii, cele mai folosite metode sunt cele cu laser sau lumina ultravioleta, procedura fiind efectuata la cabinet.
Salveaza timp si energie si fa-ti o programare pentru albirea dintilor de catre medicul tau stomatolog. Vei obtine garantat un rezultat superior si de durata. De regula, albirea se realizeaza in mai multe sedinte, folosindu-se substante profesionale si aparatura de noua generatie.

Albirea profesionala a dintilor nu afecteaza smaltul

Spre deosebire de trecut, cand se foloseau produse ce afectau intr-o anumita masura smaltul dintilor, in ziua de astazi acest lucru a ramas doar un mit. Poti apela cu incredere la albirea profesionala a dintilor in cabinetele stomatologice, asigurandu-te ca respecti indicatiile medicului tau dentist si ca nu repeti procedura la intervale scurte de timp. Substantele folosite astazi nu dauneaza sructurii dentare, asigurandu-ti dinti mai albi cu minim de efort.
Este foarte important ca dupa albirea dintilor sa eviti pentru cateva zile consumarea de alimente acide sau care pateaza, iar igiena orala nu este nici ea de neglijat. Chiar daca exista sansa ca dantura ta sa sufere de o anumita sensibilitate imediat dupa sedintele de albire, acesta este un lucru normal si nu dureaza mai mult de 1-2 zile.

Share:

Locatie

Ecaterina Teodoroiu Nr. 42

Telefon

0353-408-625

Contact

clinica@miodent.ro

Urgente

112